Inapoi la Armaturi copertine > Pereti transparenti
  Pereti transparenti
Peretii transparenti reprezinta solutia ideala pentru inchiderea perimetrala a teraselor, permitand in acelasi timp si iluminarea naturala corespunzatoare a spatiului interior.
Daca la punctul anterior (INCHIDERI LATERALE), armaturile de copertine erau folosite impreuna cu panzele acrilice pentru a izola anumite spatii nu numai termic si climateric dar si vizual, peretii transparenti ofera perspectiva atat din inauntru catre exterior, cat si din afara catre interior.

Se poate spune ca inchiderile laterale cu panza sunt recomandate cu precadere pentru sezonul cald, oferind un confort termic corespunzator, in timp ce peretii transparenti pot fi folositi cu succes in timpul sezonului rece, cand nu mai este nevoie de umbra ci de cat mai multa lumina si soare.

Materialul de acoperire este o folie realizata din material plastic transparent ( PVC transparent sau geam flexibil). Acesta ofera multiple avantaje:
- transparenta maxima
- gama diversificata de grosimi si greutati, pentru a raspunde diferitelor tipuri de aplicatii
- gama diversificata de finisaje:
   - tenta fumurie, pentru utilizare atat in sezonul cald cat si in sezonul rece
   - versiuni ignifugate, pentru utilizare in spatiile publice (si nu numai), atunci cand exista astfel de specificatii
   - versiuni antistatice, pentru utilizare in zonele cu mult praf sau atunci cand specificatiile tehnice impun utilizarea acestei dimensiuni.
- tratament anti-UV (vezi capitolul "Panze acrilice si folii PVC")

Pentru ca, in general, folosirea peretilor transparenti are un caracter sezonier, materialul de acoperire se monteza fie pe structura terasei, cu posibilitatea demontarii atunci cand nu se mai doreste folosirea lor, fie pe structuri suplimentare mobile, pentru a facilita atat utilizarea cat si depozitarea lor in perioada de neutilizare.

Asadar, peretii transparenti pot fi incadrati in doua categorii:
- montaj direct pe structura terasei
   - prindere cu capse si bride; desi este mai greu de utilizat, acest tip de montaj implica costuri minimale
- montaj pe diverse tipuri de armaturi mobile verticale:
   - semi-etanse (a se vedea modelele T/V si T/V Guidato), pentru spatii in care se doreste doar izolarea de intemperii
   - etanse (a se vedea modelul S/2008 prezentat la capitolul INCHIDERI LATERALE); se recomanda utilizarea impreuna cu surse de caldura, pe timp friguros
   - aceasta solutie rezolva si problema legata de depozitarea foliei PVC transparente, pe timpul neutilizarii. Folia PVC se ruleaza in partea superioara.

Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a va ajuta in identificarea celei mai potrivite solutii pentru Dumneavoastra.


Click aici pentru a ridica pagina!
  Recomandari
www.publicitateprofile.ro
www.vanzariaccesorii.ro
www.polytex.ro
°  Bucuresti
°  Constanta
°  Timisoara