Cum se intretine o copertina?
   Intretinerea poate fi un factor cheie, mai ales atunci cand copertina este dotata cu un tesut gresit ales, optandu-se pentru un material inferior aplicatiei. Asadar, primul pas este acela de a va consulta cu un specialist atunci cand va alegeti tesutul, informandu-l in prealabil asupra tuturor factorilor cu care interactioneaza o copertina. In cazul in care, totusi, ati ratat aceasta prima etapa, este obligatorie revizia periodica a componentelor, in special a tesutului, astfel incat sa puteti efectua remedierile inca din faza incipienta.

In ceea ce priveste copertinele retractabile, se va urmari permanent ca acestea sa "lucreze" in parametrii dati de producator. Este total contraindicata operarea acestor sisteme pe timp de vant, zapada sau ploaie puternica. Nu lasati nesupravegheate copertinele, chiar daca au in dotare automatizari: exista riscul de aparitie a unor rafale puternice de vant, iar timpul de strangere al unei copertine dotate cu motor variaza, de la caz la caz, intre cateva zeci de secunde si chiar cateva minute.

La sfarsitul unui sezon estival, va recomandam sa efectuati un control mai amanuntit, sa efectuati eventualele reparatii si, daca este posibil, sa pregatiti (macar) tesutul pentru conservare pe timpul iernii. Depozitarea se face in spatii curate, uscate si lipsite de mucegai.

Nu numai functionalitatea este importanta pentru a va bucura de beneficiile unei copertine, ci si aspectul estetic. Armaturile retractabile sunt realizate, in mare parte, din aluminiu. De aceea, curatarea acestora este extrem de facila, fiind necesara o simpla laveta moale din bumbac pentru indepartarea prafului.

Cu privire la materialul textil, trebuie stiut ca tesaturile acrilice se vor spala, atat pe suprafata externa cat si pe cea interna, fosindu-se un burete moale si o solutie cu apa si detergent usor, la o temperatura care sa nu depaseasca 50°C. Petele de ulei sau de grasime se pot indeparta cu ajutorul unei bucati de tesatura absorbanta. In cazul in care rezultatele nu vor fi satisfacatoare, se pot folosi produsele specifice din gama APCO, pe care le comercializam. Acestea, pe langa efectele de degresare si curatare, limiteaza deteriorarea tesaturilor din cauza razelor solare, impuritatilor atmosferice, rasinilor, mucegaiului sau sarurilor. Se interzice cu desavarsire utilizarea solutiilor pe baza de solventi sau amoniac. De asemenea, se interzice spalarea la masina de spalat rufe, sau curatarea uscata.

APCO - detergenti
APCO este o linie completa de produse pentru curatarea si protectia tuturor tesaturilor acoperite cu PVC sau acrilice. Testate riguros in laborator, produsele APCO sunt in masura sa garanteze un rezultat optim. Toate acestea sunt realizate in cel mai deplin respect fata de mediu: detergentii sunt biodegradabili, iar produsele pentru protectie nu sunt toxice. Produsele APCO sunt disponibile atat in recipienti industriali (pentru utilizari profesionale), cat si in recipienti mai mici (pentru uz domenstic). In concluzie, pentru a mentine vii si stralucitoare culorile tesaturilor acrilice, este recomandata spalarea acestora pe partea exterioara odata la trei-patru luni si, atunci cand este posibil, partea interioara (cu un burete moale si o solutie pe baza de apa si sapun). Dar pentru a beneficia de rezultate mai spectaculoase, pot fi utilizate produsele specifice pentru curatarea panzelor acrilice care, in plus, ofera si protectie.


Click aici pentru a ridica pagina!
  Meniu
Ce diferente exista intre o copertina fixa si una retractabila?
Ce tip de copertina vi se potriveste?
Cum alegem modelul de armatura si accesoriile acesteia?
Cum alegem automatizarea optima?
Cum calculam necesarul de panza si de accesorii?
Cum se intretine o copertina?
Care este durata medie de viata a unei copertine?
Cum se poate evita decolorarea tesuturilor?
Cum se poate evita aparitia ruginei la partile metalice?
Ce trebuie sa solicitati celui care va efectueaza montajul?

°  Bucuresti
°  Constanta
°  Timisoara