Ce tip de copertina vi se potriveste?
   In cea mai mare masura, raspunsul depinde de rezultatul final la care doriti sa ajungeti. Daca doriti numai protectie solara, dar si un plus de eleganta, pentru o portiune din gradina, pentru o terasa sau pentru un spatiu oarecare, probabil ca o copertina retractabila va fi solutia cea mai buna. O alta situatie in care se poate opta pentru acest tip de umbrire sunt spatiile amplasate pe domeniile publice sau cele unde autorizatiile de constructie nu permit montarea structurilor fixe, cu mentiunea ca se vor utiliza sisteme cat mai solide. In orice caz, evitati montajele copertinelor la unghiuri de inclinare mai mici de 14°, astfel incat sa se asigure o minima inclinatie pentru scurgerea apei.

Totusi, daca se doreste o protectie mai buna si locatia permite acest lucru, puteti opta pentru o copertina cu ghidaje laterale sau pentru o capotina. La sistemele descrise mai sus, folosirea materialelor acrilice duce la anularea “efectului de sera” si crearea unui microclimat placut.

Costurilor din ce in ce mai mari ale energiei dar si cerintelor UE de majorare a performantelor energetice ale unui imobil, le puteti raspunde alegand fie sistemele tip “ecran” fixe, fie rulourile verticale. In aceste cazuri, materialul pe care il recomandam este Soltis, o folie PVC cu microperforatii, care permite circulatia aerului in paralel cu reflexia razelor solare. O alta utilizare a rulourilor verticale se poate face impreuna cu materialul Cristal-Plus (o folie pvc transparenta, tip geam flexibil), de aceasta data pentru protectia teraselor impotriva vantului.

  Meniu
Ce diferente exista intre o copertina fixa si una retractabila?
Ce tip de copertina vi se potriveste?
Cum alegem modelul de armatura si accesoriile acesteia?
Cum alegem automatizarea optima?
Cum calculam necesarul de panza si de accesorii?
Cum se intretine o copertina?
Care este durata medie de viata a unei copertine?
Cum se poate evita decolorarea tesuturilor?
Cum se poate evita aparitia ruginei la partile metalice?
Ce trebuie sa solicitati celui care va efectueaza montajul?

°  Bucuresti
°  Constanta
°  Timisoara